Persbericht: IKWV steunt "de zwemmer"

17-08-2015 door IKWV

PERSBERICHT

ZWEMMEN VOOR HET GOEDE DOEL

 

IKWV vraagt graag uw aandacht voor onderstaand bericht.

Samen met het MRCC probeert IKWV ook haar steentje bij te dragen en wil ze het initiatief van Jean-Luc Piens extra in de verf zetten.
Tijdens de diverse trainingssessies aan zee, maar ook tijdens de poging zelf houden we een oogje in het zeil. Veiligheid voor alles!

De motivatie van Jean-Luc

“In 2001 is het zoontje van mijn partner Isabel Decabooter, Nicolas, vertrokken op zijn laatste reis nadat hij het gevecht tegen kanker had moeten staken. Hij was nog geen vijf jaar. Zo leerden we het Kinderkankerfonds kennen. Een organisatie die gezinnen, die geconfronteerd zijn met kinderkanker, een hart onder de riem probeert te stoppen. Door middel van uitzonderlijk sportieve uitdagingen proberen wij een steentje bij te dragen aan de dagelijkse werking voor deze organisatie.”

 

“Mijn naam is Jean-Luc Piens, in september 2013 ben ik erin geslaagd om te zwemmen van Engeland naar Frankrijk. Deze actie stelde ons in staat om de mooie som van 12.580,00 euro over te maken aan Professor Benoit en zijn team van vzw Kinderkankerfonds.”

 

“Eind augustus 2015 wil ik terug een uitzonderlijke uitdaging aangaan, namelijk  de volledige Belgische kustlijn van 67 kilometer non-stop zwemmen. Ik start op het strand van De Panne om dan later aan te komen op het strand van Knokke-Heist. Iets dat nog nooit is gedaan door een solo-zwemmer. Goed voor ongeveer 24 uur zwemplezier, waarvan ik een heel stuk tegenstroom zal afleggen.

Als de weergoden ons goed gezind zijn, plannen we de aanvang van het zwemmen de nacht van 21 op 22 augustus rond middernacht.”

 

Veiligheid garanderen

Samen met de bevoegde instanties (IKWV, de strandredders, scheepvaartpolitie, het Maritiem Reddings-en Coördinatiecentrum in Oostende en VLOOT met reddingsboot ORKA) werd een veiligheidskader uitgewerkt zodat het risico voor de zwemmer en zijn begeleidingsteam steeds binnen de grenzen blijft.

 

Doel

Bedoeling van deze actie is terug een mooi bedrag te kunnen overmaken aan het Kinderkankerfonds (http://www.kinderkankerfonds.be ) en daarom is Jean-Luc nog steeds op zoek naar sponsors.

 

Bij vragen of opmerkingen, aarzel niet om ons rechtstreeks te contacteren.

 

Facebook: https://www.facebook.com/BelgiumCoastSwim

Website: https://jlpsportsforkids.wordpress.com

 

Storten kan op rekening          BE16 0359 0294 7274  BIC: GEBABEBB
                                   begunstigde: JLPSports4Kids

                                   mededeling: Naam + adres

                                   vanaf € 40  = fiscaal attest

 

Lees hier in pdf

Ga terug

De kustgemeenten

Signalisatie Belgische Kust Signalisatie Belgische Kust Signalisatie Belgische Kust Signalisatie Belgische Kust Signalisatie Belgische Kust