Badseizoen officieel geopend!

26-06-2013 door IKWV

IKWV opent zomerseizoen te Bredene

Meer dan 1400 strandredders kijken reikhalzend uit naar de zon!

 

Klaar voor stralende zomer

“Na het barslechte voorjaar hopen we op een zomervakantie vol zon”, aldus voorzitter Johnny Devey. “Onze 82 reddersposten, verspreid over zo’n 34 km strand, zijn
vanaf 29 juni opnieuw dagelijks open van 10u30-18u30.”  

 

Meer dan redden

Vorig jaar kwamen de redders 218 keer tussen voor baders en watersporters in moeilijkheden. Daarnaast vervulden ze ook een belangrijke rol voor 1010 verdwaalde kinderen. Wij zijn het eerste aanspreekpunt van de toeristen op het strand. Een onmisbare schakel!

“Onze 1400 redders zijn er dan ook dit jaar weer helemaal klaar voor”, besluit Devey.

Dankzij de steun van de Provincie West-Vlaanderen, de Vlaamse Overheid, de kustgemeenten en onze private partners (Scapa, Isuzu & AXA) kunnen we opnieuw investeren in duurzaam materiaal en de kwaliteit van onze dienstverlening steeds verder uitbouwen en optimaliseren.

 

Bovendien hoor je dagelijks een kleine babbel met één van onze redders op de radiozender MNM tussen 9u00 en 10u00. Daar krijg je niet alleen het favoriete liedje van de redder te horen, maar ook een klein weerbericht en een veiligheidstip!

 

 

Vlug Terug polsbandjes

tl_files/afbeeldingen/signalisatie/affiche recht.jpgIn samenwerking met Westtoer en de provincie West-Vlaanderen ontwikkelde IKWV dit jaar de "Vlug Terug" armbandjes.

Met behulp van een balpen kun je de naam en voornaam van het strandbezoekertje alsook het gsm-nummer van de ouders neerpennen.

Raakt je kindje toch verdwaald, dan is het met het gratis bandje om de pols meteen terug waar het vandaan kwam!

Je vindt de gratis bandjes bij de redders, aan de miradors (hoge uitkijktorens) van de redders, bij de reddersposten, de Rode Kruis-en andere hulpposten, de toeristische diensten, de openbare toiletten in de buurt van het strand en op tal van andere plaatsen. 

 

Een net strand heb je zelf in de hand

Sinds 2010 worden in samenwerking met OVAM in alle kustgemeenten afvalzakjes verspreid via de redders aan zee, de diensten voor toerisme, de badkarhouders en diverse handelaars op de zeedijk. Ook in 2013 blijft dit zo.

“Onder het motto ‘een net strand heb je zelf in de hand’ hopen we dat de strandbezoekers hun afval netjes in de vuilbak zullen deponeren”, aldus Johnny Devey.


Via speciale displays aan elke redderspost kan de strandbezoeker zich voortaan zelf voorzien van een afvalzakje!

 

 

AXA Bank en Verzekeringen verlengt partnerovereenkomst met de redders aan de Belgische kust

In 2013 verlengt AXA Bank en Verzekeringen haar partnerovereenkomst met de redders aan de Belgische kust.

De redders aan onze Belgische kust zullen ook dit jaar waken over de veiligheid van de vele zwemmers die een duik wagen in de Noordzee. De missie van de redders sluit naadloos aan bij de preventie- en veiligheidsfilosofie van AXA als maatschappelijk verantwoorde onderneming. “Als bank en verzekeraar zit het in ons DNA om financiële, lichamelijke of materiële risico’s te onderschrijven.  Het is net zozeer onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om die risico’s te helpen vermijden door steun te verlenen aan onderzoek en sensibiliseringscampagnes. Onze steun aan de redders aan zee maakt ons engagement zichtbaar voor iedereen die deze zomermaanden zorgeloos wil genieten van onze kust”, zegt Laurent Winnock, Directeur - Communicatie & Corporate Responsibility van AXA. 
  

IKWV voorzitter Johnny Devey verduidelijkt de samenwerking: "We vonden elkaar in onze gemeenschappelijke interesse voor preventie. Naast de werkingsbijdragen van de Provincie West-Vlaanderen en de kustgemeenten en de steun van de Vlaamse overheid moeten wij nog steeds een groot deel van onze werking financieren met private middelen. Deze nieuwe samenwerking biedt voor IKWV dan ook welgekomen financiële ademruimte om extra investeringen te doen om de werking van onze reddingsdiensten verder te optimaliseren."

Ga terug

De kustgemeenten

Signalisatie Belgische Kust Signalisatie Belgische Kust Signalisatie Belgische Kust Signalisatie Belgische Kust Signalisatie Belgische Kust