Maak je eigen zandkasteel!

27-07-2016 door IKWV

Geen weer om te bakken en braden op het strand? Geen erg! Geniet samen met je familie en vrienden op het strand en maak een schitterend zandkasteel !

 

Deze tips en weetjes helpen je vast in de goede richting :

- Een sterke fundering is alles. Daarom gebruik je het best nat of vochtig zand, omdat de zandkorrels op die manier beter aan elkaar kleven.

- Maak een grote blok/berg zand en stamp het stevig aan. Uit deze blok/berg wordt je zandkasteel 'gesneden' door er zand uit te verwijderen.

- Graaf een slotgracht of een waterput om het overtollige water af te drijven en overmoedige golven van je creatie vandaan te houden. Ga niet te dicht bij de waterlijn zitten want anders wordt je kasteel misschien opgeslokt door de golven (kijk even na op de borden aan de redderstoel wanneer het hoog en laag water is!)

- Werk altijd met je handen en vergeet die voorgevormde emmers: daarmee zal je immers nooit het zand voldoende kunnen aandrukken.

- Gebruik gereedschap zoals mesjes en eetstokjes om figuren te kerven in het zand en maak het oppervlak effen met een penseel.

- Doe je detailwerk van boven naar beneden zodat er geen los zand kan afbrokkelen op de delen die je al gedecoreerd hebt.

 

Ga terug

De kustgemeenten

Signalisatie Belgische Kust Signalisatie Belgische Kust Signalisatie Belgische Kust Signalisatie Belgische Kust Signalisatie Belgische Kust